АГРОПРОДИНВЕСТ
100%

ЗАПІКАНКА З БАКЛАЖАНАМИ, ФАРШЕМ І КАРТОПЛЕЮ

СКЛАДОВІ
Баклажан – 1 шт.
Картопля – 4 шт.
Фарш “Селянський” ТМ Жарка Варка – 400 г
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Сметана 200 г
Майонез – 1 ст.л.
Сир – 50 г
Олія – 1 ст.л.
Перець чорний мелений, сіль

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

Чудова запіканка, приготовлена з простих і доступних продуктів. На неї варто звернути увагу господарочкам, які люблять смачно нагодувати своїх рідних і близьких людей і при цьому не морочитися. Тут, як в казці, склав усі продукти в форму, поставив в піч, вимовив заповітні слова: “Горщик вари”, – і ви вільні на цілу годину.
Підготувати всі продукти для запіканки з баклажанами, фаршем та картоплею.

Почнемо з баклажана, який стоїть вимити, обсушити і нарізати тонкими кружечками, товщиною 5 мм, посолити і відставити.
Тим часом очистити і нарізати одну цибулину і обсмажити на розігрітій сковороді з фаршем, смажити буквально 2-3 хвилини – нам треба, щоб фарш тільки схопився, і вивести його з грудки в розсипчасте стан, постійно помішуючи ложкою.

Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками або скористатися теркою Бернер.

Форму змастити олією, викласти шар підготовленого картоплі, посолити.

На картоплю викласти подрібнену цибулю, злегка посолити, приправити чорним меленим перцем.

Викласти фарш, розрівняти. Посолити, поперчити.

З баклажана злити сік, що виділився, і викласти баклажан на фарш внахлест.

Приготувати заливку, змішати сметану з ложкою майонезу, поперчити, розмішати і вилити на баклажани.

Можна ставити в розігріту духовку і запікати, але …

Якщо до запіканці з баклажанами, фаршем та картоплею додати натертий сир, блюдо вийде ще більш насиченим, яскравіше, смачніше.

Випікати при 190 градусах протягом 1 години, з огляду на особливості своєї духовки.

Запіканка під сирною скоринкою готова!

Смачного!

АГРОПРОДИНВЕСТ